top of page

NOTODDEN SKOLEFILMFESTIVAL

Updated: Jan 29, 2020

Notodden skolefilmfestival ble arrangert for førtse gang i 2012. Festivalen er årlig og inkluderer 1. til 10. trinn (i 2019 totalt 9 skoler med ca 1.400 elever). I 2020 håper vi å utvide festivalen til å omfatte 11. - 13. trinn.Alle elevene i grunnskolen i Notodden kommune deltar, og festivalen er lagt inn i den kommunale undervisningsplanen. Festivalen har vunnet den nasjonale prisen ‘Årets skolekino’ 4 ganger. Dette får elevene:


1. – 4. trinn: - skolekinovisning med undervisningsopplegg.

5. - 10. trinn: - skolekinovisning med undervisningsopplegg

med mulighet til å benytte seg av

”etter skoletid”-visninger på kino hele uken.


I tillegg får ellevene besøk av en profesjonell filmskaper ut på skolene:


5. trinn – manusforfatter 6. trinn – regissør 7. trinn  - skuespiller/casting 8. trinn – spesialeffekter 9. trinn -  pyroteknikk 10. trinn - relevante besøk i forhold til

filmvisning/tema.Med skolefilmfestivalen ønsker vi å skape et engasjement for film og å bidra til en økt forståelse for film ikke bare som underholdning, men også som læringsmedium, kunstnerisk utrykk og yrkesvei. Elevenes møte med en ny retning innen filmskaperyrket hvert år gjør at de etter endt grunnskolegang i Notodden skal ha solid kunnskap om, og innsikt i, film og filmskaperyrket.


Vi ønsker også å øke kompetansen i skolen og skape en forståelse for film som læringsmedium og som et bidrag til og nå læringsmål. Målet med festivalen er å utvikle en struktur som sikrer en bærekraftig utvikling av skolefilmsatsingen og forståelsen av film i Notodden kommune, og det gjør vi ved å levere et kontinuerlige og forutsigbart arrangement med fokus på film og læring.Notodden skolefilmfestival bidrar også til økt fokus på kinoen/kulturhuset som møteplass og læringsarena.


Ta kontakt med Hilde Hem hilde.hem@notodden.kommune.no på Bok og Blueshuset på Notodden for mer informasjon!

48 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page