STEVEN VAN ZANDT

OG TEACHROCK

Steven Van Zandt: Rock and Roll Hall of Fame, the Sopranos, Lilyhammer. 

Little Steven kom til Notodden i Telemark for første gang i 2015, og siden har han vært tilbake hvert år. Han har satt i gang en dokumentar film om Notodden, Bluestown Rising, en skole for unge musikker Little Stevens Blues School, en blueslinje på Universitet i Sørøst Norge - og nå, sammen med DKS Telemark - TeachRock.

Dette sier Steven:

"I 2007 opprettet jeg utdanningsprogrammet TeachRock og Rock and Roll Forever Foundation...

Vi bruker musikk som den mest tilgjengelige, effektive og varige metoden for å skape et felles grunnlag for kommunikasjon mellom lærere og ellever."

Opplev Steven og hans verden på en tre minutter video ned til venstre, eller scroll videre nedover for å lære mer om DKS Telemark og TeachRock!

Little Steven 1957 Cadillac 02082018-11.

TeachRock og DKS Telemark

Det USA-baserte undervisningsverktøyet TeachRock har aktiviteter I alle USAs 50 delstater, og har nå også for første gang et samarbeid utenfor USA. I juni i år ble det signert en historisk avtale mellom TeachRock og den Kulturelle Skolesekken (DKS) Telemark. 

 

I tillegg til samarbeidet med DKS Telemark, har TeachRock også samarbeidsavtaler med HBO, ABC News, Grammys mm.

 

Med et styre som består av Bruce Springsteen, Martin Scorsese, Bono, Jackson Browne og Steven Van Zandt, har TeachRock globale aspirasjoner.

Du kan lese mer om DKS og TeachRock samarbeid her.

TeachRock Aktiviteter og Seminarer  

DKS Telemark har allerede startet prosessen for å integrere Teachrocks læreplaner i en regional videregående skole med base i Skien, Skogmo vgs. Og samarbeidet med Edvard Munch videregående skole i Oslo er det første skrittet mot å bringe dette initiativet videre til et nasjonale norsk nivå.

 

TeachRock jobber også med DKS Telemark for å lage de første læreplanene på norsk. En av disse vil fokusere på verdensarvbyene Rjukan og Notodden, den andre på Bluestown Rising – historien om byen Notodden som har skapt en av de mest respekterte musikkfestivalene i verden, Notodden Blues Festival.

 

Skogmo vgs i Skien har allerede satt i gang prosessen med å bruke TeachRock i sine læreplaner, og i løpet av høsten 2019 og våren 2020 arrangerer DKS og TeachRock en rekke seminarer rettet mot både lærere og elever.

 

Lær mer om DKS Telemark og TeachRock seminarer her. 

Om TeachRock

Teachrock er et nettbasert læremiddel som spør elevene hvilken musikk de lytter til. Så brukes denne interessen for å få eleven begeistret til å lære og diskutere sosiale saker, historie, politikk, borgerrettigheter, urettferdighet og andre temaer som har betydning i samfunnet.

 

Fra Beatles til Beyoncé, multimedia læreplanene fra TeachRock hjelper lærere å få kontakt med elevene sine gjennom musikken de elsker, menneskene som har laget den, tiden og stedet den kom fra, og vitenskapen om lyden.

 

Alt er gratis. Over 150 læreplaner. Ingen kostnader.

 

Utførske TeachRock her.

 

Om DKS Telemark

DKS Telemark er en del av det nasjonale Kulturtanken-initiativet i Norge, som hjelper skoleelever fra klasse 1-13 i Norge til å oppleve profesjonell kunst og kultur i et samarbeidsprosjekt mellom Kulturdepartementet og Kunnskapsdepartementet.

 

Den kulturelle skolesekken har vært en del av den norske regjeringens kulturpolitiske initiativ for barneskolen siden 2001. Gjennom arrangementer og aktiviteter vil elevene få muligheten til å oppleve, bli kjent med og utvikle en forståelse av profesjonell kunst og kulturelle uttrykk av alle slag.

 

Fokus på film og media anses nå som en prioritet innen DKS, en kulturell aktivitet der det kreves høy kvalitet, og som gjenspeiler hele bredden av kulturuttrykk:

 

Scenekunst

Visuell kunst

Musikk

Film

Litteratur

Kultur- og verdensarv

 

Les mer om DKS Telemark her.

789_1Little_Steven.jpg