top of page

STEVEN VAN ZANDT

OG TEACHROCK

Steven Van Zandt: Rock and Roll Hall of Fame, the Sopranos, Lilyhammer. 

Little Steven kom til Notodden i Telemark for første gang i 2015, og siden har han vært tilbake hvert år. Han har satt i gang en dokumentar film om Notodden, Bluestown Rising, en skole for unge musikker Little Stevens Blues School, en blueslinje på Universitet i Sørøst Norge - og nå,  TeachRock.

Dette sier Steven:

"I 2007 opprettet jeg utdanningsprogrammet TeachRock og Rock and Roll Forever Foundation...

Vi bruker musikk som den mest tilgjengelige, effektive og varige metoden for å skape et felles grunnlag for kommunikasjon mellom lærere og ellever."

Opplev Steven og hans verden på en tre minutter video ned til venstre, eller scroll videre nedover for å lære mer om DKS Telemark og TeachRock!

Little Steven 1957 Cadillac 02082018-11.

Steven Van Zandt og TeachRock 

Det USA-baserte undervisningsverktøyet TeachRock har aktiviteter I alle USAs 50 delstater, og i tillegg til samarbeidet med DKS Telemark, har TeachRock også samarbeidsavtaler med HBO, ABC News, Grammys mm.

 

Med et styre som består av Bruce Springsteen, Martin Scorsese, Bono, Jackson Browne og Steven Van Zandt, har TeachRock globale aspirasjoner.

Du kan lese mer om TeachRock her.

13010877_1565575890408176_3713844162353270180_n.jpg
Slide2.jpg

Steven Van Zandt og Notodden

Fra han kom til Notodden første gangen i 2015, har Steven Van Zandt vært begeistret for industrihistorien til byen, selve industriarven og selvfølgelig også musikken.

 

Året etter kom Steven med ideen til en dokumentar om festivalen og byen. Og dermed startet utviklingen av filmen Bluestown Rising. Steven Van Zandt som Executive Producer, David John Smith sammen med Kings Mountain Production som co-produsenter, og med Jørn Stenersen og Bjørn-Owe Holmberg (Kings Mountain Production) som filmskapere.

 

En klassisk og unik historie

Fabrikkene på Notodden stengte portene i 1987. Der det hadde vært stor aktivitet med mange jobber i årevis, sto byen uten de to hjørnesteinsbedriftene. Fabrikkeierne fant ikke driften lønnsom lengre og nesten over natta ble både Norsk Hydro og Tinfos Jernverks fabrikker stengt. Røyken ble borte, men det ble også jobbene og pengene. Det var et ødeleggende slag for byen og innbyggerne.

Notodden hadde allerede et levende musikkmiljø, og en gruppe ungdommer satte seg ned og planla en festival i byen. Det resulterte i Notodden Blues Festival som startet i 1988. I dag, 34 år senere, er festivalen regnet som en av verdens beste bluesfestivaler.

 

Filmen om festivalen og byen har planlagt sending på NRK i løpet av første halvår 2022. 

Finn ut mer om Bluestown Rising her.

Om TeachRock

Teachrock er et nettbasert læremiddel som spør elevene hvilken musikk de lytter til. Så brukes denne interessen for å få eleven begeistret til å lære og diskutere sosiale saker, historie, politikk, borgerrettigheter, urettferdighet og andre temaer som har betydning i samfunnet.

 

Fra Beatles til Beyoncé, multimedia læreplanene fra TeachRock hjelper lærere å få kontakt med elevene sine gjennom musikken de elsker, menneskene som har laget den, tiden og stedet den kom fra, og vitenskapen om lyden.

 

Alt er gratis. Over 150 læreplaner. Ingen kostnader.

 

Utførske TeachRock her.

  

                             Om samarbeid med oss

David John Smith grunnla Norway Communicates i 2004, og samarbeidet med Steven Van Zandt fra 2011 har så langt resultert i prosjekter innen utdanning, musikk og film.
 
Det inkluderer:

 

  Lillehammer Foundation for the Arts

  Little Stevens Blues School

  The Wild Telemark

  Bluestown Rising

  Notodden Filmkonferanse

 

789_1Little_Steven.jpg
Skjermbilde 2022-01-11 kl. 20.32.01.png
bottom of page